bootstrap templates


Operakincs

A klasszikus zene koronája maga az opera.

A klasszikus zene koronája maga az opera. Ez a műfaj magában foglalja az emberi hang legteljesebb megnyilvánulását (recitativo, ária, koloratúra), a zenekari összhang teljes skáláján mozog, használja a színpadiasság elemeit (színészi játék, jelmez, megvilágítás) és az együtténeklés legkülönbözőbb formáit (duó, tercett, kvintett, kórus). A maga komplexitásában alkalmas a komolyzene megkedveltetésére. 

Sajnos éppen komplexitása miatt elég pénzigényes dolog. Manapság kevés család engedheti meg magának, hogy Operába vigye gyermekét. Ezáltal olyan élménytől fosztja meg, amiért igen kár. 

Ennek a problémának az áthidalására fejlesztettük ki Operakincs módszerünket, melynek segítségével elérhetővé válik az operák világa minden gyermek, minden család számára. Foglalkozásainkon a résztvevők bepillantást nyernek az operák csodálatos világába, megismerhetik az egyes (főként gyermekeknek szóló) operák történetét, cselekményét, megnézhetik és meghallgathatják különböző részeit, sőt még a színpadi jelmezeket is megcsodálhatják. 
Mi elhozzuk az operák világát a Kiskokasba! Velünk közvetlen élményt szerezhet gyermeke. Átélheti Papageno, a madarász szerelmi vívódásait, „belebújhat” Háry János „bőrébe”- vagy legalábbis jelmezébe. 

Az Operakincs foglalkozásokat az iskolás korosztálynak ajánljuk, 6-12 éves korig. 
Kiskokas Alapítvány

Rólunk
Hírek
Zenekincs
Mesekincs
Kiadványok
Kapcsolat

Kapcsolat

Kiskokas Zene Mozgás Kreativitás Közhasznú Alapítvány
1147 Budapest, Cinka Panna u. 8.
Email: info@kiskokas.hu     
Facebook: www.facebook.com/kiskokas/