css templates

Alapítványunkról

Alapítványunk célja:

  • A családok figyelmének felhívása a gyermekekkel történő foglalkozás mikéntjének egész életútra való kihatására, hogy okosabb, érzelmileg kiegyensúlyozottabb gyermekek kerüljenek iskolába
  • A Szülő-gyermek kapcsolat mélyítése: meggyőzni a szülőket, hogy heti rendszerességgel tanítsák, fejlesszék gyermeküket
  • Zene-ritmus-mozgásfejlesztés 0-6 év között, komplex művészeti nevelés 6 éves kortól
  • Okosítás: a gyermekek memóriájának, koncentrációjának fejlesztése az ismeretek bővítése érdekében
  • Célterületek fejlesztése: mindkét agyfélteke arányosabb kihasználása érdekében, hangképzés, artikuláció, nagymotoros mozgások, képzelet, kreativitás területén
  • Szülők ösztönzése harmonikus, boldog gyermekek nevelésére különböző módszerekkel
  • Az Alapítvány céljainak hatékony előmozdítása érdekét szolgáló projektek létrehozása, működtetése

Tevékenységünk:

Gyermekek fejlesztése csoportos foglalkozások szervezésével gyermekek és szülők részvételével,
Sportprogramok, játékos vetélkedők szervezése, és a szükséges sporteszközök és játékok beszerzése,
Kulturális programok, meseházak és gyermektáborok szervezése,
Fejlesztő pedagógusok, óvodapedagógusok továbbképzésének, tanulmányútjának támogatása,
Nevelési és fejlesztési témájú kutatómunka támogatása,
Hátrányos helyzetű gyermekek számára játékok, sporteszközök beszerzése
Az Alapítvány besorolási kategóriája: közhasznú szervezet.
A fentiekben felsorolt elsődleges tevékenységeken keresztül nyújtott szolgáltatás igénybevételi módja ingyenes, illetve kedvezményes. A kedvezményes szolgáltatás díja legfeljebb a szükséges rezsiköltségek erejéig terjedhet.
Az Alapítvány a 2011. évi CLXXV. törvény 34. §-ában írtaknak megfelelően oktatási közhasznú tevékenységeket végez

Szakértőink:

(BA Igazgatásszervező, MA Közigazgatási Szakértő) a Zenekincs-Mesekincs-Operakincs programok vezető stratégiai tervezője, kutatás-fejlesztési felelőse.

A közigazgatásban jegyzőként tapasztalta meg az intézményvezetők-pedagógusok-szülők együttműködési nehézségeit és lehetőségeit, majd a versenyszférában a kommunikációs szakma lehetőségeire építve népszerűsítette a zenei alapú komplex fejlesztés eredményeit. Elvei szerint a Comenius féle anyaiskola (0-6), azaz a szülő felelős feladata a korai fejlesztés, melynek egyik egyik eredménye lehet, hogy az alapozó oktatásban a kisgyermek sikeres és eredményes partnere a pedagógusnak a tanulásban. Első kezdeményezése a Szedlacsek Katalin által szerkesztett Kerekecske Gombocska 2002. évi kiadása, melyet továbbfejlesztettek, és bővítve két kötetben jelentettek meg 2008-ban és 2009-ben. A könyvek Magyar Termék Nagydíj oklevelet kaptak, a minősítés tanulmányát Dr. Vass Vilmos (központi egyetemi docens - Pannon Egyetem, MFTK Tanárképző Központ) készítette. A könyvek a Zenekincs módszer "tankönyvei", mely módszer alapüzenetei például a védőnői hálózaton keresztül az elmúlt években több, mint tízezer családanyához jutottak el. Mesepszichológia (Dr.Juhász László) és Mesepedagógia (Bajzáth Mária) módszerek elsajátítását követően további termékfejlesztésekkel támogatja a pedagógusok és a szülők fejlesztő-nevelő munkáját. Két gyermek édesanyja, férje Varga Ferenc (Brandcontrol.hu) grafikusművész, tanár aki a termékfejlesztésekben is partnere, s egyben garancia arra, hogy a termékek nívódíjas grafikai művek formájában a vizuális kultúra fejlesztését is támogatják.

zeneterapeuta, foglalkozásvezető

A II. Rákóczi Ferenc gimnáziumi érettségimet követõen, tanulmányaimat a Budapesti Tanítóképzõ Fõiskolán folytattam. A fõiskola alatt ismerkedtem meg Mélykutiné Ditrich Helga kodályi elvekre épülõ zenei nevelésével. Fõiskolai tanulmányaim mellett kezdtem magánéneket tanulni, hiszen a zene szeretete meghatározó szerepet tölt be az életemben.
Több mint 16 éves zenei tanulmányaim alatt rendszeresen közremûködtem és felléptem koncerteken. (Többek között a Spinóza Ház színpadán az Absolvox Stúdió Fiatal tehetségeinek koncertsorozatán, a Fészek klubban, az Óbudai Társaskörben és templomi koncerteken is.) Éveken keresztül résztvevõje voltam a Majki Nemzetközi Mesterkurzusnak 12 éve rendszeres hallgatója vagyok Misura Zsuzsa operaénekes-mûvésztanár óráinak.

A fõiskola elvégzése után az Aradi utcai óvodában kezdtem dolgozni. Az óvoda korábban Porkolábné dr. Balogh Katalin kísérleti programjában vett részt. A kísérleti program eredményeként született meg, a Kudarc nélkül az iskolában címû könyv, amely a különbözõ nevelési területek közül a zenei nevelésnek is hangsúlyos szerepet szánt. Saját gyermekem megszületése után kezdtem behatóbban foglalkozni a 3-7 éves korosztály zenei képességfejlesztésével. A fõiskolán megismert módszert, oktatóm zeneóvodai foglalkozásain a gyakorlatban sajátítottam el. Az itt megszerzett tudást a saját személyiségemen keresztül tovább formáltam, és kialakítottam a kodályi elvekre épülõ saját zenepedagógiai stílusomat, mely a zene, a mozgás, és mozdulatok ötvözetére épít. A késõbbiekben az általam tanított gyermekek életkora bõvült, még kisebb, a másfél éves kortól kezdõ foglalkozásokkal. Az ily korán való zenei nevelés elkezdéséhez, a japán Suzuki-módszer adta az elméleti alapokat, és a bátorságot, illetve a hihetetlenül nagy magyar zenei kincs, az ölbeli játékok gyûjteménye. 

2007-ben elvégeztem Kokas Klára három éves akkreditált zene-mozgás programját. Évek alatt kialakítottam a gyermekek fejlõdésének és képességeinek megfelelõen felépített zenebölcsõdei, zeneóvodai foglalkozásokat, valamint a zenei foglalkozások kiteljesítéseként, elkezdtem Kokas Klára komplex mûvészeti programját is vezetni. Programom így összesen 9 éves, ez tartalmazza a 4 éves zene-mozgás programot is.

A zene-mozgás foglalkozásokon készült alkotásokból 2007-ben interaktív kiállítást szerveztem , ezen felül közös karácsonyi, és egyéb alkalomhoz kapcsolódó koncerteket is. 2006-ban tanítványaimmal együtt részt vettünk a Tavaszi Fesztivál FRINGE programján. 11 éve tartó munkám során, több mint ezer tanítványom zenei képességfejlõdését kísérhettem figyelemmel, évente kb.700 foglalkozást tartok. 2002-ben megjelent elsõ válogatásom, Kerekecske gombocska- Anya, gyere, játssz velem! címmel . 2008-ban megjelent a Kerekecske gombocska 1. átdolgozott változata, ill. a Kerekecske gombocska 2. kötete.


gazdasági vezető Bsc egészségfejlesztő, NYME, okleveles gyógymasszőr

Szakmai tapasztalatok:
vállalkozás-szervezés, pénzügyi koordináció Népstadion és Intézményei valamint Corvus Design
Családsegítő tevékenység, mozgáskorlátozott ellátása – London.
Gyógy pedikűr, manikűr, gyógy masszázs, mozgásterápia - jelenleg is.
Hobbi: mozgás, egészséges életmód, Balaton-átúszás (2009), kerékpározás

Munkám során kiemelt figyelmet fordítok arra, hogy a hozzánk érkező anyukák és gyermekeik oldott légkörben, tiszta környezetben "dolgozhassanak" az órákon. Komoly kihívás a kisgyermeknek megfelelni egy olyan követelménynek, hogy neki éppen most, éppen azokkal a gyerekekkel, éppen a Kiskokasban "kell” foglalkozáson részt venni. Mint ahogy a felnőtteknél is igaz, a gyermekeknél is úgy van: nincs mindig egyformán jó kedvük, jó napjuk. Ekkor jövök Én és segítek. Hozzám fordulnak egy új kreatív játékért, egy ujj-festékért, egy tiszta rajzlapért, vagy éppen egy pohárka teáért. Telefonszámom: 06 1 787 9229; 06 30 382 8712

Kiskokas Alapítvány

Rólunk
Hírek
Zenekincs
Mesekincs
Kiadványok
Kapcsolat

Kapcsolat

Kiskokas Zene Mozgás Kreativitás Közhasznú Alapítvány
1147 Budapest, Cinka Panna u. 8.
Email: info@kiskokas.hu     
Facebook: www.facebook.com/kiskokas/